Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Hvordan greie å vente?

Hvordan greie å vente?

"Jeg lurte på om du har noen gode råd til kjærester som ønsker å leve etter Guds ord, og vente med å ha sex til ekteskapet. Har du noen gode råd for å klare det?"

Det er kjempebra at dere ønsker å leve etter Guds Ord! Når vi skjønner åssen vi roter livet til ved å bryte Guds kjøreregler, bestemmer vi oss for å følge dem. En får et utrolig mye bedre utgangspunkt for et godt liv sammen dersom en venter med sex. Å trene seg opp til å tøyle kroppen sin, er nyttig på alle livets områder. Jeg kjenner mange unge par som har bestemt seg for å vente med sex til de gifter seg, og som har gjennomført det uten problemer. Det handler om å være besluttsomme og realistiske. 


De to beste motivasjonsfaktorene
Skikkelig motivasjon hjelper på besluttsomheten. Kjærligheten til Gud og respekten for ham, er de beste motivasjonsfaktorene vi kan ha. ”Dersom dere elsker meg, holder dere mine bud, sa Jesus (1).” Den som har blitt kjent med Gud, ønsker å leve til glede for ham. Når vi ser hvor god Gud er, forstår vi at hans ord og prinsipper er de beste (2). 
”Frykt for Herren er å hate det onde” står det i Ordspråkene (3). ”Så ser du altså at Gud er både god og streng” skriver Paulus (4). Hvis ikke kjærligheten til Gud, holder oss på sporet, vil forhåpentligvis respekten for ham gjøre det. I 1. Tessalonikerbrev, der det står at vi skal vinne oss en ektefelle i hellighet og ære, ”ikke som hedningene i sanselig begjær”, sier Gud at han straffer den som driver hor (5). 

Sterkere enn atomkrafta
Å være realistisk handler om å innse at forelskelse og sexdrift er kraftige saker. Onkelen min pleide å si at seksualdrifta er sterkere enn atomkrafta. Jeg snakka med et par som overnatta i samme seng og var overraska over at de ikke greide å motstå fristelsen. Jeg tenker at hvis to som er tiltrukket av hverandre legger seg halvnakne i samme seng og ikke får problemer med å holde igjen, er det noe galt med dem.  Med Den Hellige Ånd på innsida, har vi alt vi trenger for å leve etter Guds standard. Bibelen lærer oss imidlertid at hvis vi ikke velger å la oss drive av Ånden, vil kroppens lyster ta over (6). Og den som lever etter sine lyster, er levende død! (7) 

Vær praktiske
For å kunne gjennomføre beslutningen om å vente med sex, må en ha klare og strenge grenser helt fra starten. Begynner en først å kline og ta på hverandre, er veien kort til sex. Amerikanske ungdommer har omdefinert sex til bare å gjelde samleie. På den måten lurer de seg selv! Bibelen sier at det er bedre å gifte seg enn å brenne av begjær (8). Det betyr at dere som par må bestemme dere for ikke å sette i gang begjæret hos den andre. 
Mange par har veldig mye avslapningstid aleine. Det er ikke lurt! Det er bedre å bruke tida til noe konstruktivt. Bestem dere for hvor mye tid dere skal bruke aleine og hva dere skal bruke tida til. Det er lurt å bygge et åndelig og sjelelig godt forhold før en starter med det fysiske. Kjenner dere noen som allerede har gjennomført det dere har bestemt dere for, er det lurt å bruke tid med dem!  

Overvinn det onde med det gode
Måten vi overvinner det onde på, er å fokusere på det gode (9). Vi overvinner ikke det onde ved å konsentrere oss om ikke å gjøre noe galt. Det var da David hadde for god tid, lå og sov og deretter gikk og dreiv på verandaen, at han fikk øye på Batseba og falt i synd.
Vi vet at all synd starter i tankene. Derfor er det viktig å styre tankene sine. ”Ha tankene deres rettet mot det som er sant og godt og rett. Tenk på det fine og gode som dere finner hos andre. Tenk på alt som dere kan prise Gud og være glade for (10).”
Det vi hører, ser og sier påvirker tankene våre. Ved å fylle sinnet med bra ting, være sammen med sterke kristne og bruke tid med Gud, blir livet bra!      

1    Johannes 14,15
2    Se Salme 119
3    Salomos Ordspråk 8,13
4    Romerne 11,22
5    1. Tessalonikerbrev 4,6
6    Romerne 8,13 og Galaterne 5,16
7    1. Timoteus 5,6 (88) 
8    1, Korinterbrev 7,9
9    Romerne 12,21
10   Filipperne 4,8 (Nytt Liv)

Hvordan hører jeg Gud snakke?

Hvordan hører jeg Gud snakke?

Hva skjer etter døden?

Hva skjer etter døden?