Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Hva skjer etter døden?

Hva skjer etter døden?

Noen mener å være helt sikre på at de har levd en eller flere ganger tidligere. Andre har hatt nær-døden-opplevelser som viser at alle mennesker går inn i en god og lys tilværelse etter døden.

De færreste mennesker greier å slå seg til ro med at vi bare lever noen år på jorda, og så er alt slutt. Det har sammenheng med at Gud har lagt evigheten ned i våre hjerter. Vi går med en forutanelse om at det er noe mer. Rundt dette med døden, vil det alltid være noe mystisk. Vi går faktisk rundt og ikke vet hvor lenge vi kommer til å leve. Jeg har sjøl sett folk dø, og fikk en følelse av at noe inni personen forsvant, mens kroppen ble liggende igjen som et tomt skall.

Dette emnet fins mange meninger om. Noen mener å være helt sikre på at de har levd en eller flere ganger tidligere. Andre har hatt nær-døden-opplevelser som viser at alle mennesker går inn i en god og lys tilværelse etter døden. Den eneste som vet mye om dette er Skaperen sjøl, og Han har skrevet en bok der han ikke har fortalt oss alt, men akkurat så mye som vi trenger å vite.

La meg nevne noen ting: Alle mennesker er åndsvesener. Vi er ikke bare kropp, men har en sjel eller ånd inn i oss. Når kroppen er død, lever den åndelige delen av oss videre. Det finnes to utganger på livet. Den ene går til Gud. Den andre går til det som bibelen bl.a. kaller for fortapelsen. Hvor du skal gå når du dør, avgjør du sjøl i dette livet. Det handler ikke først og fremst om å hvor bra du har levd, men om du har tatt imot Guds tilbud om redning. Syndens straff er fortapelse. Tilgivelse og et godt liv sammen med Gud i all evighet, får du ved å ta imot Jesus som din personlige frelser og sjef.

Gud har ikke fortalt oss så veldig mye om hva fortapelse innebærer, og noe av det bibelen sier er så sterkt at en helst ikke vil snakke om det. Vi vet heller ikke så veldig mye om hvordan det evige livet hos Gud blir, men Bibelen bruker de flotteste uttrykk for å beskrive hvordan det blir. Det skal ikke være krig, sykdom, sorg eller smerte, men kun rettferdighet, fred og glede. Går vi litt nøyere inn på det, vil vi se at når et menneske dør, vil det ikke med en gang komme inn i alt det vi har snakka om nå. Først kommer vi i noe som vi kan kalle et venterom. De som ikke har tatt imot Jesus, kommer til dødsriket, og de som har tatt imot, kommer til paradis.

På et tidspunkt som Gud har fastsatt kommer den stor dommen, der Gud skal dømme hvert menneske for de valg de har gjort i livet. Har du valgt å ydmyke deg og ta imot Guds nåde, slipper du dommen. Da skal du få lønn i forhold til hvordan du har brukt de evner og muligheter Gud ga deg som en kristen. Har du valgt stoltheten og å holde fast på din egen måte å leve livet på, venter straff.

Det jeg har skrevet nå, er nok til å provosere mange. Som en Guds mann vil jeg likevel ikke la være å fortelle deg hvordan Vår Herre har bestemt å gjøre det. Jeg vil ikke skremme noen, men invitere deg som ikke kjenner Jesus til å gi deg over til ham. Du vil få hundre ganger så mye igjen for alt du gir til Ham. Da får du det beste livet før døden - og etter!

Hvordan greie å vente?

Hvordan greie å vente?

Kan kristne ha demoner?

Kan kristne ha demoner?