Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Slik takler du skuffelser og kjærlighetssorg

Slik takler du skuffelser og kjærlighetssorg

Du velger i stor grad selv hvordan du vil reagere når du opplever skuffelser og nederlag! Spørsmålet er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det! Bestem deg for at du skal vokse på denne opplevelsen, uansett hvor vond den føles! (Hva hadde blues og country vært uten kjærlighetssorg?)

Ikke gi rom for selvmedlidenhet!
Det er veldig lett å gå inn i selvmedlidenhet når du blir skuffa, men den hjelper deg ikke. Det er både normalt og greit å føle smerte og sorg, men bestem deg for ikke å gi etter for fortvilelse og destruktive følelser. At du har blitt avvist, eller til og med forlovelsen har blitt brutt, er ikke slutten på livet! Bestem deg for å se framover!

Snakk til deg selv!
Ord er sterkere enn tanker! Du kan bryte følelsene ved å si til deg selv det du vet er sant. Selv om du ikke opplever noen umiddelbar virkning av orda dine, er det viktig å oppmuntre seg selv. Her er eksempler på ting du kan si til deg selv: ”Det beste ligger foran! Jeg har en lysende framtid! Gud har noe bedre for meg! Jeg skal lykkes!”

Vær sammen med andre!
Mange har opplevd at å gå på skolen eller jobben mens man opplever det pyton inni seg, er nettopp det en trenger! Å bruke litt tid aleine for å summe seg, er selvfølgelig greit, men for all del; ikke isolér deg! Vær sammen med venner! Å glemme seg selv, er godt og virker helbredende!

Gode hverdagsrutiner
Mens du fortsatt kjenner på sorgen og nederlaget, er ikke tida for å analysere og trekke slutninger. Du trenger ofte litt avstand til opplevelsen før du kan trekke nyttig lærdom. Da profeten Elia i Bibelen, var skuffa og bare ville dø, kom ikke Gud med et veldig åndelig råd. Han sa: ”Stå opp og spis, ellers blir veien for lang for deg!” Det er viktig å fortsette med de gode daglige rutinene i hverdagen, og unne seg noe godt, uten at det blir trøstespising eller stimuli en blir avhengig av.

Ikke la frykten styre deg!
En naturlig reaksjon på vonde opplevelser, er: ”Jeg skal aldri prøve igjen.” Men det er veldig dumt å gi opp, selv om man har blitt avvist. Hvis man lar seg styre av frykten for å bli skuffa igjen, blir man i alle fall skuffa. For den største feilen du kan gjøre, er å ikke prøve igjen.

Reis deg og gå videre!
Apostelen Paulus sier: ”Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg mot det som er foran.” Om følelsen fortsatt sitter i, må du ta en beslutning om ikke å la deg styre av fortida. Ikke vent for lenge før du begynner å ta nye initiativ! 

Slik samarbeider du med din Skaper!

Slik samarbeider du med din Skaper!

Slik etablerer dere et godt forhold

Slik etablerer dere et godt forhold