Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Slik samarbeider du med din Skaper!

Slik samarbeider du med din Skaper!

Han som i tidenes morgen førte Eva til Adam, er interessert i å hjelpe hver enkelt å finne den rette. Gud er en god far som er interessert i alle sider av våre liv. Gud sammenføyer mennesker (1), og Han vil lede vårt valg av livspartner. Det er bare om å gjøre å slippe ham til.

Søk først Guds rike
Jesus sa at når vi søker Guds rike og det som er rett for Ham først i våre liv, gir Han oss alt det andre vi trenger. (2) Millioner av mennesker har erfart at det løftet holder.

Før en har blitt kjent med Gud, vil en kanskje være redd for å slippe ham til på alle områder av livet; ”Hva slags partner ender jeg opp med, hvis jeg blander Gud inn?”

Saken er at ingen har sånn peiling som Gud. Søk Hans vilje først, så får du det bra på alle områder!

Ikke vær overåndelig
For å unngå frustrasjon, er det viktig at vi forstår Guds arbeidsfordeling. Han gjør ikke jobben for oss, men vil lede oss når vi gjør det vi skal. Mange sitter og venter på at Gud skal finne den rette for dem. Det er ikke særlig lurt, siden han har sagt at ”enhver skal vite å vinne seg sin egen ektemake i hellighet og ære”. (3)

Gud leder oss når vi går, ikke når vi sitter og venter. Holder vi på å gjøre feil, vil han gi oss ny kurs: ”Dette er veien, gå på den!” (4)

Vær spesifikk når du ber
Til og med når behovet var innlysende, sa Jesus: ”Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?” (5) Gud vil at vi skal be, selv om Han alltid vet hva vi trenger. Han legger sine egne drømmer og ønsker ned i oss, og så ber Han oss beskrive hva vi vil ha.

Selv om det sikkert ikke er nødvendig å gå i detaljer, er det viktig å være konkret når du ber! Bønn er ikke monolog. Forvent at Gud skal snakke til deg også, og lytt nøye. Bibelen er full av løfter om hva Gud vil gjøre for deg. Mens du leser dem for deg selv, blir troen styrket.

Tro at Gud leder deg!
Bibelen forklarer oss at troen viser seg i handling. (6) Når vi har bedt, er det tid for praktiske steg. Da stoler vi på at Gud legger ting til rette, helt uten vår hjelp og uten at vi trenger å føle noe. Det er ikke sikkert Gud gir deg den du har følelser for i øyeblikket, men du får tro at du ender opp med den du skal ha. Om det ikke skulle slå til med én gang, er det ingen grunn til å gi opp. Tro og utholdenhet er en god kombinasjon! (7)

(1)        Markus 10,9
(2)        Matteus 6,33
(3)        1. Tessalonikerbrev 4,4
(4)        Jesaja 30,21
(5)        Markus 10,51
(6)        Jakob 2,17-18
(7)        Hebreerne 6,12

 

 

Disse kan hjelpe deg!

Disse kan hjelpe deg!

Slik takler du skuffelser og kjærlighetssorg

Slik takler du skuffelser og kjærlighetssorg