Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Disse kan hjelpe deg!

Disse kan hjelpe deg!

Det er verken flaut eller ydmykende å involvere andre i livets viktigste valg. Mens det tidligere var vanlig å involvere foreldre og folk med erfaring når en skulle finne en livspartner, har dette etterhvert blitt noe veldig privat i vår del av verden. Det er ingen grunn til at det skal fortsette sånn. Vi trenger gode rådgivere!

Venner
Da vi var barn, føltes det naturlig å involvere en venn eller venninne når en skulle få seg en kjæreste. Mange jeg kjenner har gjort gode erfaringer med dette i voksen alder også. Før en gjør et eventuelt framstøt, kan det være veldig greit å finne ut hvordan vedkommende tenker. Kanskje du kjenner noen som kunne finne ut noe, på en diskret måte. 

Jenter er nok flinkere enn oss gutter til å åpne opp følelsene for hverandre. Det er en styrke! Gutter snakker også om aktuelle kjærester, men ofte på en annen måte. Å ha venner som en kan snakke med, er veldig bra og viktig! Kanskje du har noen i nettverket ditt som det går an å lufte noen tanker for.

Kristne ledere
Hvis du er så heldig å være med i et skikkelig menighetsfellesskap, har du mange fordeler. Alle gode kristne ledere bør kunne gi nyttige tips når det gjelder kjærestegreier, men folk har forskjellig utrustning på dette området, som på alle andre områder. Spesielt når en har en bestemt person i tankene eller har begynt å date, skulle det være naturlig å kvalitetssjekke ved å snakke med en erfaren person. Men også når en har blitt kjærester, er det klokt å ha noen erfarne par å prate med. I mange miljøer er det noen som er kjent for å ha teft når det gjelder hvem som passer sammen og ikke. Samtidig er det selvfølgelig viktig ikke å la folks meninger styre en for sterkt. 

Foreldre
De fleste mennesker på kloden, involverer foreldrene sine i kjæresteprosessen. Jeg vet om mange norske gutter de siste åra som har tatt kontakt med kjærestens foreldre og bedt om datterens ”hånd”, slik man gjorde i gamledager. På den måten har de vunnet sine kommende svigerforeldres velvilje tidlig. Det kan være viktig nok! 

Noe av det jeg har skrevet her, virker sikkert både gameldags og ”sprøtt” på enkelte. Kanskje det likevel får deg til å tenke, og det var jo noe av poenget.

 

Her skal du lete

Her skal du lete

Slik samarbeider du med din Skaper!

Slik samarbeider du med din Skaper!