Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Slik etablerer dere et godt forhold

Slik etablerer dere et godt forhold

Hvis du nettopp har fått deg en kjæreste eller er tidlig i et forhold, er det noen ting det er lurt å være bevisst på. Jo tidligere dere er klar over disse tinga, jo bedre er det. I starten av forholdet setter dere trenden.

Forholdet må bygges
Selv om du gjerne skulle ønske det, gjør ikke et forhold seg selv. Når forelskelsen blomstrer og du føler deg på toppen av livet, er det lett å la følelsene styre. Men å bygge et godt forhold som varer, krever bevisste handlinger og valg. 

Et forhold, er som en hage. Lar du alt vokse vilt, blir det ikke bra! Det må plantes, klippes, vannes og lukes. Når du holder på å støpe, er betongen myk og formelig i begynnelsen. Det du gjør med den da, vil bli sånn. Slik er det også med et forhold.

Bygg et åndelig forhold
Klining og sex er en dårlig start på et forhold. ”I hellighet og ære, ikke i lidenskapelig begjær” er rådet Gud gir folk som skal bygge bra forhold (1). Når det fysiske kommer først, blir man knytta sammen på en kroppslig måte, før en rekker å bli kjent og finne ut om en passer sammen. Hvis det er det fysiske som holder oss sammen, er det lite å bygge på for framtida.  Som kristne er det helt naturlig å starte med Gud (2). Det er lurt å begynne med å be sammen og dele åndelig fellesskap. Å snakke om forholdet til Gud og ting vi opplever i livet med ham, vil knytte oss sammen på en god måte (3). Jo tidligere en starter med å be sammen, jo lettere er det. Å søke råd hos Skaperen, er det lureste dere gjør!

Bygg et godt vennskap
Undersøkelser viser at vennskap er en av de aller viktigste faktorene i et lykkelig forhold. Å snakke mye sammen og bli godt kjent, er viktig. Kommuniserer man godt, har en noe å bygge på gjennom alle faser av livet.

At to ulike individer med ulikt kjønn skal fungere godt sammen, krever mye av begge to. Å lære å forstå hverandre, tar tid. Begge må sette ord på tanker og følelser og gi av seg selv. Den daglige småpratingen og det å sette ord på kjærligheten, er av aller største betydning. Kroppskontakt kan aldri erstatte en god muntlig dialog.

Invester i forholdet
Loven om å så og høste, virker på alle livets områder. I forhold hvor begge setter inn mer enn de tar ut, er det overskudd. Vi bruker mange år av livet vårt på utdanning, men lite er rettet mot det å fungere med andre mennesker. Derfor må vi ta ansvar for egen utdanning og utvikling på dette området. Å lese bøker om parforhold og kommunikasjon gjennom hele livet, er en nyttig investering. Å lære av andre som har et godt forhold, er utrolig berikende.

Husk! Ingen er født gode partnere. Vi trenger alle å lære!

Involver andre
Alle par burde ha minst ett ektepar med god erfaring som de kan snakke med fra starten. Ingen er dum nok til å bygge et eget hus uten faglig veiledning. Hvor mye viktigere er det ikke da å få kyndig hjelp til å bygge det livslange parforholdet skikkelig.

Ikke vent med å ta kontakt med noen til dere får problemer. Ved å involvere ”fagfolk” tidlig, kan dere unngå de fleste problemer.

Mange par kutter omtrent all kontakt med venner og kjente når de blir sammen. Det er ikke lurt! En trenger ikke være sammen med kjæresten alene flere timer hver dag for å bygge et bra forhold. Det er viktig å fortsette å bygge gode vennskap hver for seg, og som par være mye sammen med andre.  

 

Slik takler du skuffelser og kjærlighetssorg

Slik takler du skuffelser og kjærlighetssorg