Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Få fram de beste sidene

Få fram de beste sidene

For noen år siden var det en engelskmann i Norge som greide å få drøssevis av damer til bli forelska i ham og gi ham penger. I et intervju sa han at alt han gjorde var å smile og gi komplimenter. Typen var ikke noen drømmeprins. Han var en liten skalla pusling.

Det er trist når kjeltringene vet mer om hvordan de skal sjarmere damene enn de ærlige. Jeg har sett så mange jenter bli fascinert av sleipinger og vise fra seg de gode. Altfor mange gutter smelter for flørtete jenter. Hvorfor kan ikke de som er verd å bli kjent med, lære seg det som skal til? En trenger ikke ty til ”knep” for å lykkes!

Smil!
De aller fleste gjør seg bedre når de smiler enn når de er alvorlige! Gud har gitt oss smilet med en hensikt. Bruk det mye! Folk som smiler kommer lenger enn andre! Hvis du er en av oss som ser alvorlig ut når du tenker, går det an å trene på å smile. Smil! Det funker!!

Lytte fungerer bedre enn å snakke
Alle mennesker liker å få oppmerksomhet. Hvis du viser oppriktig interesse for folk, åpner de seg for deg. Lytter du, vil folk trives i ditt selskap! Det er lett å gå i fella og begynne å snakke mye. Greier du å få fokuset bort fra deg selv og bli opptatt av den andre, har du vunnet en stor seier!

Still de rette spørsmåla
Å stille gode spørsmål, er en kunst som alle kan lære. Åpne spørsmål fungerer bedre enn ”ja og nei”-spørsmål. (”Hva er det som skjer i livet ditt for tida?”) Følger du godt med på det din samtalepartner sier, kan du stille gode oppfølgingsspørsmål. Hvis den du snakker med, prater i vei, har du lykkes!  

Gi komplimenter
Benytt hver anledning til å gi ærlige komplimenter: ”Sa du det? Bra sagt!” ”Det takla du bra, må jeg si?” ”Jobber du så mye? Skal si du henger i!” Jeg har enda ikke møtt noen som ikke liker å få komplimenter. Det fins vel ingen som føler de har fått for mye oppmuntring.

Vær høflig!
Nordmenn er ikke kjent for sin høflighet, men de fleste liker når andre er det. Selv kvinnesakskvinner liker menn som sier takk og holder døra for dem. Å la andre gå foran og ikke avbryte når de snakker, er en god ting. Å spise pent og tenke på vilke fakter en har, er fornuftig. Høflighet kommuniserer respekt og oppmerksomhet.

God hygiene
For å få seg en kjæreste, må en være villig til å gi avkall på egne ”rettigheter”. Paulus gjorde seg selv til en tjener for alle, for å vinne folk for Gud. Den samme holdningen fungerer godt når en skal få seg en partner også.

Du har full rett til å kle deg som du vil og lukte som du vil, men det er ikke så lurt hvis du vil oppnå noe med andre mennesker! Daglig kroppsvask eller dusj, er en god vane. Deodorant er en velsignelse. God munnhygiene, en ”FRISK” og reine klær er ”bærre lækkert”. Lykke til!

Dette må du vite

Dette må du vite

Her skal du lete

Her skal du lete