Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Dette må du vite

Dette må du vite

Når jeg skal glede Elisabeth, er det lurt å gjøre noe eller gi henne noe som hun liker. Det fungerer ikke så godt å gi henne det jeg liker.

Vi er forskjellige og har forskjellig smak. Det er fordi hun er kvinne og jeg er mann, men også fordi vi har forskjellig personlighet og bakgrunn.

Menn og kvinner er forskjellige!
Det er mange vitser om hvor vanskelig det er for menn å forstå kvinner. Uansett hvor vanskelig det er, må vi gjøre det vi kan for å prøve. Det viktigste er at vi ikke handler ut fra oss selv, men forstår at vi må ta utgangspunkt i den vi skal vinne.

Det er en bok som heter ”Kjærlighetens fem språk” (Lunde forlag). Den bevisstgjør oss på hvordan vi som forskjellige individer opplever kjærlighet på ulike måter.
Vi kan lære mye om forskjellen på menn og kvinner ved å snakke med noen vi kjenner av det motsatte kjønn. Hvis du har en bestemt person i tankene, er det også mye du kan gjøre for å finne ut hva personen liker, før du tar kontakt.

Både menn og kvinner ser på det ytre!
En ung mann jeg kjenner, inviterte flere jenter hjem til seg på middag etter tur. Alle syns han var kjekk, men ingen kunne tenke seg å bruke mer tid med ham. Hvorfor? Fordi det lukta pyton av sokkene hans! Du syns kanskje jentene ikke burde brydd seg med sånne bagateller, men heller vært opptatt av andre kvaliteter. Helt enig! Men før du greier å forandre jentene, må du forholde deg til dem slik de er. Da er det viktig å være nøye med småting, inkludert ytre ting.

Vi prøver å hjelpe både menn og kvinner til å se etter kvaliteter som varer. Det er likevel et faktum at både menn og kvinner, uansett hvor gode de er, ser på det ytre. ”Mennesker ser på det ytre” konstaterer Gud i Bibelen. Det betyr ikke at det er de pene som blir gift. Nei, det betyr bare at vi må være bevisste. Vi må gjøre det beste ut av det vi har og tenke på hvordan vi oppfattes.

De fleste menn blir tiltrukket av kvinnelighet. Ikke mange finner brautende jenter attraktive. Hvis du er en veldig sterk og dominerende dame, kan det hende du skulle prøve å hente fram litt vennlighet og mildhet. Apostelen Paulus gjorde seg svak for de svake for å vinne dem for Gud. Det er ikke dumt for jenter å gjøre det samme for å vinne en gutt (det svake kjønn?) for seg selv.

Du må forholde deg til ”markedet”!
Du har sikkert hørt om han som endelig fant den perfekte kvinne. Problemet var bare at hun ikke ville ha ham, for hun lette etter den perfekte mann. Jeg møter mange menn som går og drømmer om damer de aldri kan få – og omvendt. Sjansen er liten for at en halvgammel ungkar får sjans på en 20 år yngre skjønnhet. Selvinnsikt er viktig i så måte. Sats på en partner i din egen kategori! Hvis du mener at alder, vekt og utdannelse ikke skulle bety noe, så vis at det ikke betyr noe for deg i måten du velger på.

Litt senere i uka, skal vi se på hvordan du finner ut om du har sjans på den du er interessert i. 

Når vi kommer til råd nr. 6: ”Her skal du lete”, vil vi se litt mer konkret på hvor ditt ”marked” er og hvordan du eventuelt kan utvide din kontaktflate.

Dette må dere ha felles

Dette må dere ha felles

Få fram de beste sidene

Få fram de beste sidene