Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Dette skal du se etter

Dette skal du se etter

Det er deilig å være forelska, men det er viktig å være edru nok til å bruke fornuften. Disse rådene er for deg som ønsker å bygge et forhold som varer.

Hva med forelskelse?
De fleste forhold starter med forelskelse, men det trenger ikke være sånn! Det går an å starte med fornuften og la følelsene komme senere. Hvis forelskelsen var hovedgrunnen til at en ble sammen, hva skjer da når forelskelsen legger seg og følelsene forandres?

Forelskelse gjør oss litt smårare og halvblinde. Når vi har følelser for en person, er det lett at vi kun legger merke til det som bekrefter våre følelser. Derfor er det lurt å ta seg tid til å lære personen å kjenne før forholdet blir for seriøst. Det er også godt å få tips fra noen som ser det hele utenfra.

Det er deilig å være forelska. Vi må samtidig være edrue nok til bruke fornuften og kanskje til og med handle på tvers av forelskelsen. Forelskelsen er ingen sikker veileder.

Hvorfor ikke starte med fornuften?
Det er mange som ikke kunne tenke seg å bli sammen med en venn. Hvorfor er det sånn? En sa til meg: ”Visse damer blir du venn med, andre damer blir du sammen med.” Er ikke vennskap et godt utgangspunkt for et forhold? ”Men jeg har ingen følelser for henne.” Er du sikker på at du trenger akkurat de følelsene du venter på? Kanskje, hvis du tar utgangspunkt i gode kvaliteter, at følelsene kan komme senere.

Kvaliteter å bygge på
”En kvinne med en edel karakter, hvem finner henne?” står det i Ordspråkene i Bibelen*. Karakterstyrke er det som holder når alt annet svikter. ”Ynde svikter, og skjønnhet forgår” står det i samme kapittel av Ordspråkene. Det betyr at utseende og kroppsfasong ikke bør være avgjørende for ditt valg. 

Jenter blir lett sjarmert av oppmerksomhet, gaver og søte ord, men det må noe mer til for å bygge et varig forhold. En mann som varer, er en mann med disiplin og evne til å ta ansvar. Har han over tid vist stabilitet? Er han ærlig? Holder han avtaler? Kan han styre penger? Hva med temperament? Takler han utfordringer?

Det er viktig at den du skal bli sammen med, har en god porsjon styring på livet. Da er det grunnlag for videre modning.

* Ordspråkene 30,10 (New International Version)

Slik finner du den rette!

Slik finner du den rette!

Dette må dere ha felles

Dette må dere ha felles