Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Sånn unngår du å være utro

Sånn unngår du å være utro

Bibelen sier at utroskap er en hjernedød handling. Fristelsene er mange og sterke, men du trenger ikke gi etter. Her får du vite hvordan du unngår fella.

Mulighetene for ekstreme følelsestripper og erotiske stønt er mange. Det er ikke vanskelig å få tilfredsstilt øyeblikkets behov for spenning og erobring på utroskapens marked. Men den slags ekstremsport lønner seg aldri! Ingen med vettet i behold selger framtida for noen øyeblikks nytelse. 

Uansett hvor plutselig det skjedde og hvor plutselig fristelsen dukka opp, starter utroskapen alltid i tankene. Når utroskapen blir fysisk, har man allerede vært utro i tankene mange ganger. Man har trådt over fere grenser før man kommer til det punktet at utroskap blir en seksuell handling. Derfor begynner også beskyttelsen i tankene. 

Reparer gjerdet
”Som en ødelagt by med nedrevet mur er en mann som ikke kan styre sitt sinn”, står det i Bibelen (1). – Jeg hadde ingen sperrer igjen, sa ei dame som var utro etter å ha fylt sinnet sitt med porno over lengre tid. Har gjerdet som beskytter tankene våre mot angrep begynt å falle fra hverandre, må vi reparere det snartest mulig. En som er utro ”ligner fuglen som flyr i snaren og ikke skjønner at det gjelder livet” forklarer den kloke Salomo (2). Bibelen oppfordrer oss til å ta tanker til fange (3). Det handler ikke bare om å stenge dårlige tankene ute, men om å fylle seg med gode tanker. ”Ha tankene deres rettet mot det som er sant og godt og rett. Tenk på slik som er rent” (4). ”Visdom skal fri deg fra annen manns kone, fra fremmed kvinne som lokker så fint, hun som har sviktet sin ungdoms venn og glemt det løftet hun ga sin Gud.” (5) 

Vær rå med deg selv
Når det gjelder seksuelle fristelser er brutale valg det eneste som nytter. ”Om ditt høyre øye lokker deg til fall, så riv det ut og kast det fra deg!”, sa Jesus. Vi må være ærlige med oss selv og ikke undervurdere makten i fristelser. ”Seksualdrifta er sterkere enn atomkrafta” pleide onkelen min å si. ”Du skal flykte fra ungdommens lyster” sier Bibelen (6). At partneren din ikke møter dine ønsker, gir ikke deg rett til å fantasere om andre. Vi må ta oppgjør med flukt inn i egen fantasiverden og seksuell ”trøstespising”. Det hjelper ikke å skylde på ting rundt oss. ”Den som blir fristet, lokkes og dras av sin egen lyst. Når lysten er blitt svanger, føder den synd, og når synden er moden, føder den død” forklarer Guds bok (7). Respekt både for Gud og seg selv er god motivasjon for å leve trofast. ”Frykt for Herren er å hate det onde” (8). ”Hvorledes skulle jeg da gjøre denne store ondskap og synde mot Gud?” sa Josef i Bibelen (9). 

Elske den du har
Å elske sin neste er noe helt annet enn å elske ”den neste”. Det går an å bevare og utvikle kjærligheten og spenningen i parforholdet livet gjennom! Men det krever besluttsomhet og bevisste valg. Her er noen gode råd fra Bibelen: 
”Du skulle være trofast mot kona di på samme måte som du drikker vann av din egen brønn. Ikke vær som en bekk som hvilken som helst dame kan drikke av. 
Spar deg selv for din kone og ha ikke sex med andre. Vær fornøyd med den dama du gifta deg med da du var ung. Hun er vakker og elegant som et rådyr. Vær tiltrukket av henne og forbli dypt forelska.” (10)

1    Ordspråkene 25,28 (1988) 
2    Ordspråkene 7,23
3    2. Korinterbrev 10,5
4    Filipperne 4,8 (Levende Bok) 
5    Ordspråkene 2,16-17
6    2. Timoteus 2,22
7    Jakob 1,14
8    Ordspråkene 8,13
9    1. Mosebok 39,9
10   Ordspråkene 5,15-19 (Fritt oversatt fra Contemporary
      English Version)

Er Gud kjip?

Er Gud kjip?

Himmelen på forskudd

Himmelen på forskudd