Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Leve fokusert!

Leve fokusert!

Livet blir utrolig mye mer spennende, meningsfylt og fruktbart når vi lever fokusert. Her er noen tips til hva du skal fokusere på og hvordan du gjør det.

Å være toppidrettsutøver krever stor bevissthet og konsentrasjon. De må ikke bare være fokusert under konkurransene, men leve fokusert døgnet rundt - året gjennom. – Han er utrolig fokusert og målbevisst, sa sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, om Ole Gunnar Solskjær. 

- Mening med hvert skritt jeg tar
Flere steder bruker Bibelen toppidrettsutøvere som eksempel på hvordan vi må leve for å nå de mål Gud har for oss. ”Jeg løper derfor rett mot målet, og det er mening i hvert skritt jeg tar. Jeg kjemper for å vinne. Jeg driver ikke bare med skyggeboksing eller lek” forklarer Paulus ca(1).

Gjør det du er skapt til!
Du er ikke på denne planeten tilfeldig. Det er en helt spesiell grunn til at nettopp du ble født. Skaperen har noe han vil utrette gjennom deg, som ingen andre kan gjøre. Du har fått helt unike evner og muligheter. Derfor kan ingen erstatte deg. Ingen andre av verdens 6,7 milliarder mennesker, er akkurat sånn som deg. Det er derfor utrolig viktig at du gjør nettopp det du er skapt til! Det krever våkne vurderinger og bevisste valg. 

Vær våken!
Jesus, som stadig oppfordra oss til å leve våkent, forklarte at det å være opptatt av livets problemer, er alt som skal til for å sløves (2) og bli ufokuserte. Å gå med øynene åpne er ikke det samme som å være våken. Vet du hva du må gjøre for å sove deg gjennom livet? Absolutt ingen ting! 

Nora-filosofien
Da jeg ble født, var det en slager som var veldig populær. ”Que Sera, Sera” var originaltittelen. ”Det som skjer, det skjer, jeg kan ikke si deg mer” var i følge teksten svaret Nora Brockstedt fikk på livets viktige spørsmål da hun vokste opp. Mange mennesker lever etter Nora-filosofien. De lar tilfeldighetene råde og er et bytte for hverdagens trivialiteter.   

Stor forskjell
Det er enormt stor forskjell på å leve fokusert og ufokusert. Å leve fokusert er utrolig spennende, men også veldig utfordrende. Det krever at vi hele tida har et bevisst forhold til hva vi gjør og hvorfor vi gjør det.  ”Pass derfor nøye på hvordan dere lever” oppfordrer Bibelen (3), og forklarer: ”så dere bruker den dyrebare tiden godt”. Hvis vi ikke styrer tida, så styrer den oss. 

Sitte på høylasset og tenke på Gud
På den tida det var synd å jobbe på søndager, var det en bonde som hadde hørt på værmeldinga at det ville bli regn på mandag. Høyet var tørt, men han hadde ikke rukket å få det inn på loven før helga, så han bestemte seg for å bruke søndagen til å fullføre jobben. På en av turene med høy, møtte han presten, som kom fra kirken. Presten ga uttrykk for sin skuffelse over at bonden jobba i stedet for å gå i kirken. – Det er bedre å sitte på høylasset og tenke på Gud enn å sitte i kjerka å tenke på høylasset, svarte bonden. 

Hva er du opptatt av? 
De fleste av oss spiser fire måltider, jobber 7-8 timer og gjør mange av de samme praktiske oppgavene i løpet av en dag. Likevel er det stor forskjell på hvorfor vi gjør de daglige tinga og hva vi er opptatt av mens vi gjør dem. ”De som blir styrt av sin menneskelige natur, tenker på det som tilfredsstiller den menneskelige naturen. De derimot som blir styrt av Guds Ånd, tenker på det som tilfredsstiller Gud” forklarer Bibelen (4). Fokuset vårt i løpet av dagen, viser hva vi er styrt av og er helt avgjørende for hvor vi skal. 

Følg med! 
Bibelen gir oss klare råd om hva vi skal fokusere på. I løpet av de neste dagene skal vi se på tre ting som Gud spesielt oppfordrer oss til å være opptatt av og avslutte med noen tips om hvordan vi fokuserer.    

1   1. Korinterbrev 9,26 (Levende Bok) 
2   Lukas 21,34-36: ”Vær på vakt, og la dere ikke sløve av
     svir og drikk og dagliglivets bekymringer” er starten på
     teksten i bibelselskapets nyeste utgave. Levende Bok:
     ”opptatt med livets problemer”. ”Pass på at det ikke blir
     overskya i sinnet ditt” sier en engelsk oversettelse. 
3   Efeserbrevet 5,15
4   Romerne 8,5 (Nye Levende Bibelen)

Fokuser på målet

Fokuser på målet

Respekt for Bibelens språk og sjangere

Respekt for Bibelens språk og sjangere