Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Hva er vitsen?

Hva er vitsen?

De ble sammen fordi de var forelska. Forlova seg fordi det føltes naturlig. Gifta seg fordi det ble forventa. Kjøpte hus fordi det var økonomisk. Jobba overtid fordi utgiftene var høye. Fikk barn fordi de hadde lyst. Krangla fordi de hadde for mye å gjøre. Lurte på om de skulle gi opp fordi de ikke skjønte vitsen. 

En mann gikk inn på en arbeidsplass og så to menn kjøre stein i hvert sitt trillebår. – Hva driver dere med? spurte han. – Ser du ikke at vi kjører stein, svarte den første. – Vi bygger en katedral! sa den andre.

En dypere mening
Det er viktig å se en dypere mening med det man holder på med, ellers virker hverdagens utfordringer lett for store. Hvis vi bare gjør det vi ”må”, blir vi lett et offer for tilfeldighetene. Vi trenger å tro at det vi gjør, har en mening utover å tilfredsstille egne behov. Skaperen har lagt ned i oss evne og lyst til at vårt liv skal telle.

Perspektiv på livet
Når en står midt oppe i bleier og barnegrøt, er det lett å glemme at en faktisk utfører den største oppgaven noen kan ha. – Jeg oppdrar tre Guds menn, sa ei dame vi kjenner som var travelt opptatt med de tre små guttene sine. Vi trenger å minne oss selv og hverandre på storheten i hverdagens oppgaver. Det er viktig å ha perspektiv på livet!

Tell stjernene
”Hvorfor skal jeg holde ut dette?” tenker dama som føler at hun bare gir og ikke får noe igjen av mannen sin. ”Hva er vitsen nå” tenker mannen når dama kun er opptatt med den nye babyen og verken har lyst eller evne til sex. Da er det på tide å løfte blikket og se utenfor seg selv. Sjølopptatthet og sjølmedlidenhet fører aldri noe godt med seg. I Bibelen finner vi at Gud stadig besøkte Abraham, fikk ham ut av teltet og ga ham nytt mot og framtidstro. ”Så tok Herren ham med seg ut og sa til ham: ”Se opp mot himmelen og tell stjernene. (1)”

Se utenfor vår lille sirkel
Hvis vi som par får nok med oss selv, blir det dødvann; vann som stopper opp. Er vi opptatt med å bygge samfunnet og hjelpe enkeltmennesker rundt oss, blir vi som ei frisk elv; vi sprer liv. I Bibelen oppfordres vi til gjestfrihet og gode gjerninger (2). ”Den som sprer velsignelse, trives godt, den som kvikker opp andre, blir oppkvikket selv” (3). For en glede det er å kunne se utenfor sin lille sirkel og gjøre noe for andre. Da blir livet meningsfylt!

Himmel over hverdagen
Bibelen viser at Gud har en dypere mening med ekteskapet. Det ser vi allerede i skapelsesberetningen (4). I Efeserbrevet får vi større innsikt i Skaperens planer med parforholdet (5). Søker vi Guds vilje med liv og familie, blir det himmel over hverdagen. Det trenger vi!
”Kan to gå sammen uten at de har gjort en avtale og blitt enige”, sier Skriften (6). Felles mål må sjølsagt også vise seg i praktiske prioriteringer, - hvordan tida og pengene disponeres.

Her er noen tips til hvordan dere kan få felles mål og mening med parforholdet:

  1. Sett av tid til å dele tanker og framtidsdrømmer med hverandre, gjerne sammen med gode venner
  2. Beskriv for hverandre hva slags ekteskap og familie dere ønsker å bygge
  3. Les i Bibelen og be Gud vise dere hvilke planer han har med dere som par
  4. Snakk om hvem dere ønsker å invitere hjem og bruke tid med
  5. Snakk om hva dere kan gjøre for folk dere kjenner og lag en plan
  6. Les også det første rådet: Råd nr 1: Bestem dere!
Følg de evige prinsippene!

Følg de evige prinsippene!

Snakk rett ut med hverandre

Snakk rett ut med hverandre