Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Les hele Bibelen i år!

Les hele Bibelen i år!

Et nytt år er en god anledning til å lese eller høre gjennom hele Bibelen. Bruker du et kvarter hver dag, kommer du gjennom verdens beste og mest populære bok i løpet av ett år. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan legge opp løpet. 

Bibelen er verdens viktigste og mest interessante bok. Så mye av vår kultur og gode verdier er basert på nettopp Bibelen. Bibelen er ikke bare en bok, den er et bibliotek med 66 bøker, skrevet av over 40 svært ulike forfattere, i en periode på 1500 år. Likevel har den ett budskap og henger sammen på en fantastisk måte. Hele Bibelen er inspirert av Gud og gir næring og styrke til vårt indre menneske. Noe av det beste du kan gjøre for deg selv i år, er å lese gjennom Bibelen. Da har du dessuten alltid noe godt å dele med andre!

Skaff deg en lettlest bibel! 
For ikke lenge siden leste jeg om en mann som ga seg selv en ny bibel til jul hvert år. Han fant det inspirerende å starte årets bibelgjennomgang med en ny bibel. Hvis du kun har 1930-oversettelsen av Bibelen, er det på tide å skaffe seg en nyere oversettelse. Bibelselskapet har de mest lettleste utgavene. De ga forresten ut en ny bibel i året som gikk. Det er riktignok bare Det nye testamente som er oversatt på nytt, i 2005. Resten er fra 1978, og oppdatert i 1985. De arbeider nå med en ny oversettelse av Det gamle testamente også. ”Den Hellige Skrift” (1988) og ”Bibelen Guds Ord” (1997) er begge gode oversettelser, men er vanskeligere å lese. De er oversatt mer ”ord for ord”, men det betyr ikke nødvendigvis at de er mer korrekte. 

Følg en bibelleseplan
Her kan du hente en gratis bibelleseplan. Jeg anbefaler deg å skrive den ut og ha den inni bibelen din. På den kan du krysse av for de 3-4 kapitlene du leser hver dag. Følger du den, får du en god blanding av Det gamle og Det nye testamente. Den starter med 1. Mosebok, går videre til Matteus osv. Dersom du ikke leser hver dag, kan du uten problemer ta det igjen ved å lese litt ekstra enkelte dager, for eksempel i helga. 

Samarbeid med noen
Det er alltid en inspirasjon å jobbe sammen med andre. Når en skal gå løs på et så vidt stort prosjekt som å lese hele Bibelen, kan det være lurt å forplikte deg litt ved å avtale med noen andre. Har du noen andre i nærheten som blir med på å lese Bibelen i samme rekkefølge og tempo, kan dere kanskje møtes en gang i uka og snakke om det dere har lest og inspirere hverandre. Hvis du ikke kjenner noen andre som du kan få med deg, kan du kanskje koble med noen på nettet. Kanskje du kan få kontakt med noen her på www.Gudergod.no

Ta beslutningen i dag
Det første steget er å ta en beslutning. Bestem deg i dag for å lese Bibelen i år. Vær realistisk! Hvis du syns det blir for ambisiøst å lese hele Bibelen, kan du jo starte med Det nye testamente (270 kapitler). Hvis du har bestemt deg, kan du jo skrive en liten kommentar under. Vi vil gjerne ha tips fra deg som har gjort noen gode erfaringer med bibellesing også.  

 

La Bibelen forklare Bibelen

La Bibelen forklare Bibelen

Hva handler Bibelen om?

Hva handler Bibelen om?