Nyeste innlegg

 

Relaterte websider

husmenighet.no

 

Hva mener kristne om onani?

Hva mener kristne om onani?

Det er viktig å få et avslappet og sunt forhold til egen seksualitet. Samtidig er det en god ting å lære tidlig å styre tankene og driftene i kroppen. Det er noe du vil ha nytte av resten av livet.

Kristne mener nok mye forskjellig om onani, slik vi gjør om de fleste ting. Jeg velger derfor å tolke spørsmålet slik: Hva sier Bibelen om onani? Selv om uttrykket onani sannsynligvis kommer fra en historie i Bibelen, sier Bibelen ikke så mye direkte om temaet, men en hel del som berører emnet.

I 1. Mosebok 38 står det om en mann som het Onan. Han fikk beskjed om å gifte seg med enken etter broren sin og sørge for at hun fikk barn. Onan ville ikke ha barn med dama og når han lå med henne, ”lot han sæden gå til spille på jorden”, slik det står. Det Onan gjorde var galt fordi han ikke var villig til ta ansvar, bli far og føre slekta videre, slik han hadde fått beskjed om. En kan derfor ikke trekke noen slutninger om onani utfra det skriftstedet.

Det er faktisk ikke noe vers i Bibelen som sier at onani er galt. Jeg vil imidlertid ta fram et par bibelsteder som har med emnet å gjøre.

I 1. Korinterbrev 6,12 står det at vi ikke skal la noe få makt over oss. I Matteus 5,28 sier Jesus at den som ser på en kvinne med begjær etter henne, har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte.

Det betyr for det første at Gud ikke ønsker at du skal være styrt av lyster. Selvkontroll eller sjøltøyming, som det står på nynorsk, er en av Åndens frukter. Det er en god ting å utøve selvdisiplin og lære å ta styring over driftene i kroppen sin. Det er noe du vil ha nytte av resten av livet.

For det andre, er det du tenker svært viktig. Gud ønsker ikke at vi skal leke med skitne tanker og begjære folk rundt oss. Porno, for eksempel, hører ikke hjemme i livet til en som vil følge Jesus. Det vil bare forsøple tankene dine og gi deg et sykt syn på sex og på andre mennesker. Pass på hva du fyller sinnet ditt med. Bibelen sier: ”Ha tankene deres rettet mot det som er sant og godt og rett. Tenk på slikt som er rent og elskelig, og vær opptatt med det fine og gode som dere finner hos andre. Tenk på alt dere kan prise Gud for og være glade for.” Fil. 4,8

Det er en naturlig ting å finne ut hvordan kroppen din fungerer. Det er viktig å få et avslappet og sunt forhold til egen seksualitet. Sex er Guds idé og det er Han som har skapt oss med kjønnsorganer og evnen til sex. Samtidig er det en god ting å lære tidlig å styre tankene og driftene i kroppen. Og det gjør du best med Jesus på innsida.

Hva handler Bibelen om?

Hva handler Bibelen om?

Erotiske filmer som krydder?

Erotiske filmer som krydder?