faith.jpg
 

 

At ”Da Vinci koden” er en spennende kriminalroman, er det ingen i tvil om. At filmen ble en nedtur, var ingen overraskelse. At hver fjerde franskmann tror at boka er bygd på fakta, er derimot helt utrolig. Hvordan kan fantasiroman ha slik påvirkningskraft på moderne europeere?

 
 

Paven oppfordrer til boikott. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=115017.

 Muslimer og katolikker i India er enige om å sultestreike for å stoppe filmen. (http://www.side2.no/film/article638049.ece). Hver femte amerikaner har lest boka (http://www.barna.org/FlexPage.aspx?Page=BarnaUpdateNarrow&BarnaUpdateID=238) og hver fjerde franskmann tror at boka er bygd på fakta! http://www.nrk.no/nyheter/kultur/5675796.html 

Vi må bare slå fast: Dan Brown har greid det utroligste. Alt han gjorde var å skrive en kriminalroman. 

Selv må jeg innrømme at jeg sovnet da jeg så filmen. Jeg hadde virkelig gledet meg. En skikkelig spenningsfilm med en av mine favorittskuespillere, Tom Hanks, var verd pengene, tida og kaloriene (filmsnopet). Men nei! Det ble ikke spennende nok! 

Likevel, mange kristne har tatt Browns innflytelse på alvor og en rekke kristne hjemmesider tar et grundig oppgjør med konspirasjonsteoriene. At en fantasiroman kan ha slik påvirkningskraft på moderne europeere og amerikanere, er tankevekkende. Hvis noen av leserne har tanker om dette, så skriv gjerne en kommentar. 

Her er en av de norske sidene der koden knekkes: http://www.davincikoden.info/sider/tekst.asp?side=13