faith.jpg
 

 

Når Ving Rhames spiller hovedrollen i en actionfilm, er det gøy å oppdage at filmen handler om frelse.

 
 

Armstrong Cane (Ving Rhames), som har sittet i fengsel i 15 år for drap, kommer tilbake til sitt gamle nabolag. Han har bestemt seg for å ta over den gamle kirka, der faren hans var pastor før han døde. Men området er tøft, bygningen har forfalt og medlemmene er få. Dessuten er det ikke alle som er klar til å legge Canes fortid bak seg. Spørsmålet er om han selv har lagt fortida og problemene som førte til at han ble en drapsmann, bak seg.  

En vellykka TV-pastor i nærheten er klar til å ta over kirkebygget og de få gjenværende medlemmene. Men Cane nekter å gi opp, til tross for at utfordringene står i kø. En av de første han prøver å hjelpe, er narkolangeren Norris. Mora til kjæresten er ikke glad for datteren er sammen med Norris. Og narkobossen Blaze er ikke glad for at Norris vil slutte å selge stoff. Det blir et spennende og dramatisk oppgjør.

Saving God har et klart kristent budskap. På ulike måter setter den fokus på forandringen som skjer når Jesus slipper til. Filmer med et evangelisk budskap har en tendens til å bli ensidige og banale. Personlig syns jeg produsentene av denne filmen mestrer balansen. Dette er kanskje ikke noen stor film, og standup-komikeren Michael Jackson har vel ikke kommet opp med en genial historie. Men den er absolutt verd å få med seg. Ving Rhames løfter filmen opp på et profesjonelt nivå. Han har, som kjent, hatt store roller i en rekke store filmer. Det er flott at man i alle fall satser på i alle fall noen gode skuespillere i filmer med et så viktig budskap. 

Selv hadde jeg ikke hørt om den før, og det tok en stund før jeg så hvilken retning den tok. På meg virka den troverdig og den greide å holde spenningen og oppmerksomheten oppe hele veien. Slutten kom litt brått, men var uventa og artig! 

I USA har filmen fått 12-årsgrense, og er godkjent som familiefilm, men i Norge har grensa forståelig nok blitt satt til 15 år. Den varer i litt over halvannen time, og koster 159 kroner på Platekompaniet.