faith.jpg
 

 

 «The book of Eli» er en brutal og dyster film om tida etter en tenkt atomkrig. Ikke noe for sarte sjeler, men et tankevekkende uttrykk for kraften i Guds Ord.

 
 

Eli (Denzil Washington) har brukt 30 år på å krysse det som en gang var Amerika. Alt er bomba og ødelagt. Det fins omtrent ikke mat og rent vann, og de få gjenlevende er desillusjonerte, korrupte og råtne. Eli mener han har et guddommelig oppdrag, og vet at han skal vestover, men ikke hvor han skal. Med seg har den eneste gjenværende utgaven av boka som inneholder framtidas eneste håp - en stor King James Bibel. Han er villig til å drepe hvem det skulle være for å beskytte Boka. 

Carnegie (Gary Oldman) er en gal psykopat av en selvutnevnt sjef - i en by med kjeltringer og drapsmenn. Han er den eneste som forstår hvilken makt Boka har til å redde samfunnet. Selv har han tenkt å bruke Bibelen til egen fordel, og han er villig til å ofre mange krigere i jakten på det siste eksemplaret. 

Når han endelig får tak i Eli´s bibel, viser det seg at den er skrevet på et annet språk enn ventet. At Eli nå har mistet Bibelen han har båret på i tretti år, stopper ikke hans plan om å få trykt flere. Han har nemlig lært hele boka utenat. 

Jeg har vært usikker på om jeg skulle anmelde «The book of Eli» her på sida.  Filmen er nemlig nesten like rå som de mest brutale historiene i Boka den handler om. (Vi kan være glad at Gud fortalte oss sin historie i bokform og ikke på film.) Filmen er herved anmeldt, men ikke anbefalt.