faith.jpg
 

 

En kul og engasjerende film om kjærlighetsforhold, basert på biskop T.D. Jakes’ bestselgende roman. Biskopen har til og med en rolle i filmen.

 
 

Siden tema er det samme som i Fireproof, er det naturlig å sammenligne filmene. Filmatisk er Not easily broken en bedre film. Den har mer fart, friskere stil og tøffere musikk. Skuespillerprestasjonene er bedre og helhetsinntrykket er mer troverdig. Filmmakerne har greid å få fram budskapet uten å overdrive. Svakheten er at den ikke så lærerik og gjennomført i sitt budskap som Fireproof. 

I vielsen bruker presten en setning fra bibelen: «En tretvinnet tråd kan ikke så lett slites av.» (Engelsk: «A triple-braided cord is not easily broken».) For at paret skal huske dette,  legger presten en tykk tråd rundt Dave og Clarice og understreker at Gud er den tredje parten i ektepakten. Skal forholdet fungere, må Han være involvert, forklarer han.  

Etter flere år, der paret  har dyrket sine egne interesser og karrièrer, har de vokst mer og mer fra hverandre. En bilulykke forsterker konfliktene. Clarice’ mor flytter inn med dem for å hjelpe henne, siden hun er skadet og deprimert. Dave kommuniserer ikke spesielt godt med svigermor, og i en sårbar situasjon dukker fristelser opp. Paret må snart velge om de skal holde løftene de ga hverandre da de gifta seg - eller gå fra hverandre. 

Som i Fireproof har den mannlige hovedpersonen flere artige venner. De er med på å skape fart og humør i filmen. Et par historier rundt et par av guttene som Dave er baseball-trener for, øker spenningen. Selv syns jeg ikke alle leser-kommentarene passer helt inn, men det kan hende jeg opplever det annerledes neste gang jeg ser den. 

Filmen varer i overkant av halvannen time, og koster 129 kroner. Til min store glede, fant vi både Fireproof og Not easily broken på Bislet videoutleie. Jeg håper det er mange som kjøper eller leier dem, slik at vi kan fortsette å få slike filmer til Norge. 

T. D. Jakes leder Potters House, en menighet i Dalles Texas med over 30 000 medlemmer.  Han leder også et internasjonalt nettverk med mange hundre menigheter. Det var ikke uten grunn at Barak Obama valgte Jakes til tale på innsettelses-gudstjenesten. Etter min oppfatning, er han en av de beste kristne TV-forkynnere for tida. Som skuespiller imponerer han kanskje ikke fullt så mye.