millionaire_m.jpg
 

 

En av de mest gripende TV-serier jeg har sett på lenge, er Millionær i forkledning. Sjølopptatte rikinger lærer å gi.

 
 

Takk til NRK som har kjøpt inn fire sesonger av den britiske dokumentar-serien Millionær i forkledning! Hver episode handler om en rik person eller et par som blir sendt til et område med store sosiale problemer. De skal bo primitivt og leve ei uke for under ett tusen kroner. Mange må ta seg en jobb for å greie det.

I tillegg skal de oppsøke folk som driver veldedig arbeid. De gir seg ut for å være med å lage et undersøkende TV-program. Først når uka er over får de lov til å fortelle at de er rike. Så skal de gi bort egne penger til prosjekter de har tro på.

Flere av deltakere virker ganske kalde og sjølsentrerte til å begynne med. Etter hvert blir de berørt av situasjonen til de underprivilegerte, og imponert over innsatsen til frivillige. I de første sesongene er det flere som gir ganske beskjedne beløp, men etter hvert trår deltakerne mere til.

Det er flott å se den forandring som skjer millionærene, og hvor ivrige de blir etter å hjelpe. Samtidig er det sterkt å møte folk som bare lever for andre, og se hvor godt det er å gi.