faith.jpg
 

 

Den 25 år gamle hukommelsesmesteren Oddbjørn By har skrevet en fengende og praktisk bok om hukommelse. Ved å bruke egne teknikker har studentmesteren i kanonball greid å ta inn enorme mengder kunnskap i kanonfart. Nylig satte han verdensrekord ved å huske 72 tilfeldige tall på 1 minutt.

 
 

Dette er helt klart den beste, enkleste og morsomste boka jeg har lest om hukommelsesteknikker. Oddbjørn By vil gjerne lære bort de teknikker som har gjort ham til norgesmester i hukommelse. Ved å visualisere og assosiere informasjon med reiseruter han allerede kjenner, greier unge By å legge utrolige mengder ny informasjon rett inn i langtidshukommelsen. Han har fått bra karakterer på eksamener på høgskolenivå etter å ha lest i to dager. Rekkefølgen på korta i en hel kortstokk, greier han å memorere på 43 sekunder. 

Boka er lettlest og festlig. Teknikkene er enkelt beskrevet og lett anvendelige. Forfatterens kreativitet morer og inspirerer. Observasjon, assosiasjon, visualisering, stadfesting og ikke minst reisruter er elementene i hukommelsens grunnmur. Disse metodene kan brukes på praktisk alt du skal huske. Eksemplene på hvordan By selv benytter seg av teknikkene, er praktiske og gøyale. Han avliver også en rekke myter om klisterhjerner og hva som skal til for å huske. 

Boka koster 249 kroner. Sikkert verd det for de som ønsker å benytte seg av teknikkene. 

Her kan du lese om når Oddbjørn By nylig satte ny verdensrekord ved å pugge 72 tilfeldige tall på 1 minutt. 

http://www.bt.no/lokalt/bergen/article243924.ece

 

Bildet hentet fra websiden til Oddbjørn By (http://www.oby.no)