faith.jpg
 

 

Komedien ”What women want” med Mel Gibson i hovedrollen, har ikke god moral, men moralen i historien er god. På slutten av filmen bekjenner hovedpersonen ”sin synd”, og innrømmer: ”Det er jeg som trenger å reddes!”

 
 

Reklamemannen Nick (Mel) har draget på damene og utnytter det på en kynisk måte. Når ei dame (Helen Hunt) får jobben han har regna med å få, bestemmer han seg for å motarbeide henne. Etter en ulykke på badet, kan han plutselig høre hva damer tenker.


Psykologen tipser ham om at han kan utnytte denne evnen til egen fordel. Men jo mer han forstår damene, dess mer respekt og medfølelse får han. Etter hvert endres forholdet til dattera og synet på kvinner generelt. Ei ung dame på jobben, som ingen legger merke til, går med selvmordstanker. Med sin nye evne, forstår Nick hva som skjer. Han viser omsorg, og redder henne. 

Filmen ligner på en del andre Hollywood-filmer. Den er tullete og forutsigbar på mange måter. I sin banalitet har den imidlertid et godt budskap. Beskrivelsen av endringen i forholdet til dattera og ”talen” han gir henne om sex, er slettes ikke verst. Dessuten er det mye bra musikk. 

Hvis du ønsker en film fri for banning og umoral, bør du ikke se ”What women want”! Aldersgrensa burde i alle fall ikke vært 7 år, men minst det dobbelte – helst det tredoble.