faith.jpg
 

 

Den tredje og siste filmen om Elling går nå på kino. Filmen er litt mørkere og tristere enn de to første, men også varmere. - Livet er kanskje ikke så herlig bestandig, men hellig hele tida, sier Elling.

 
 

Ellings trofaste kamerat, Kjell Bjarne, bor sammen med Reidun og hennes fire år gamle datter, Mojo, som ble født i den første filmen. Han har fått seg deltidsjobb som ryddegutt og flaskesorterer på Prix (boka) og alt er tilsynelatende idyll. Elling som ikke holder ut ”den kroniske lykken som de til enhver tid bader i”, har trukket seg tilbake og inn i seg selv. Han takler ikke tilværelsen, har mistet nattesøvnen og leiligheten har blitt en stinkende søppelplass. Til slutt griper Kjell Bjarne inn, tvangsbader Elling og gir ham en ny start. Snart treffer han Lone (Marian Saastad Ottesen) som jobber i pølsekiosk og er opptatt av karma og UFOer. Møtet med henne, gir et enormt løft. Når Kjell Bjarne og Reidun får problemer, griper Elling selvsikkert inn. Etter å ha kommet ganske tett inn på Lone, kommer han til at han vil bli elsket, men ”ikke nødvendigvis i dag”. 

Etter nedturen med ”Mors Elling” har Maipo Film produsert en film på høyde med den første. Den er mørkere og tristere, men får fram omsorgen Kjell Bjarne har for Elling på en enda varmere og rørende måte. Sven Nordin spiller om mulig enda bedre enn tidligere. Per Christian Ellefsen viser igjen at han er som skapt for rollen som Elling. Jeg er enig med VGs anmelder: - «Elsk meg i morgen» er den klart sterkeste av de tre filmene når det gjelder personskildring. 

Filmen er tillatt for alle, men er absolutt ingen familiefilm! Kjell Bjarnes råe språk, fokuset på sex og Ellings mørke sider egner seg ikke for barn. De fleste voksne vil sikkert oppleve filmen både givende og tankevekkende. 

http://www.filmweb.no/kino/article80368.ece

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=290972