faith.jpg
 

 

En sterk og gripende historie om krav, skyld, stolthet, nåde, trofast vennskap, hykleri og religion som maktmiddel. Filmskaperne har gjort en kjempejobb!

 
 

Amir vokser opp som enebarn hos sin velstående far i Kabul på 70-tallet. Hans beste venn er Hassan, sønnen til familiens trofaste tjener. Han er en alltid beundrende, lojal og skjønn gutt - villig til å gjøre hva som helst for Amir. En dag feiger Amir ut og svikter. I stedet for å be om tilgivelse og ordne opp, gjør han et valg han bærer med seg resten av livet. Flere år etter at han og faren i 1979 flyktet til USA på grunn av russernes invasjon i hjemlandet, får han muligheten til å gjøre noe heltemodig. 

Filmen gir oss et inntrykk av de tragiske konsekvensene av russernes invasjon og siden talibans groteske styre i Afghanistan. Den viser oss sjølopptatte, hyklerske menn som bruker religionen til å undertrykke folket og tilfredsstille sine egne perverse lyster. Samtidig får vi se hva vennskap, kjærlighet og at noen har tro på en, kan bety for et menneskes utvikling. 

Filmskaperne har greid å formidle historien i boka på en veldig god måte. De har utelatt en del, men uten å redusere kvaliteten. Filmen går fortsatt på kino noen steder, og anbefales på det varmeste. Rekker du ikke det, kan du jo lese boka mens du venter på DVDen. Aldersgrense: 11 år.