faith.jpg
 

 

I den lille boka ”Barnetro” forteller Inger Lise Rypdal om kjendislivet og sin konstante åndelige lengsel. Etter to års intens leiting i alternative religioner, ga hun seg over til Jesus og fikk fred i sjelen.

 
 

Sitt gjennombrudd som artist fikk Inger Lise Rypdal som 19-åring (1968) med sangene Romeo og Julie og Fru Johnsen. Hun ga siden ut 16 LP-plater, var med i 9 filmer og en rekke teaterstykker. I 2005 ga hun ut samleplata I mitt liv - Inger Lises 40 beste. 

I boka forteller hun om barndommen på Toten, sine gode besteforeldre og pinsemøter med tungetale. Til tross for barndommens overnaturlige opplevelser, glemte hun Jesus igjen på Toten. Lengselen etter fred med Gud slapp imidlertid aldri taket. Når hun følte seg ensom og hadde problemer, ba hun til Gud. Og han hørte. 

”Hele livet har jeg søkt, ventet, lett etter noe eller noen som skulle gi mening” skriver hun, og forteller om tidkrevende og kostbar prøving av ”alle tilbud” på det religiøse markedet. Hun ble spurt om å lede programmet ”Inn i det ukjente”. Der intervjuet hun en rekke mennesker som emnet at de var inne på svaret. ”De var vakre, søkende sjeler på leiting sånn som jeg, men ingen virket på meg som de virkelig var kommet frem til svaret” forteller hun. 

Etter å ha prøvd yoga, meditasjon, regresjon, shakaraøvelser,  drømmetydning, fargebad og healing, var hun tilbake til utgangspunktet, ”litt blakkere og like rådvill”. ”Min ånd og mitt innerste vesen var uberørt” skriver hun. 

”Så en dag i en av pausene setter jeg meg i kantina i tv-huset i Nydalen, og der er hun, svaret mitt. En helt alminnelig, jordnær kvinne med et lysende godt vesen og med enorm varme og tilstedeværelse” forteller hun. ”Fra den dagen startet en helt ny reise for meg, en reise jeg hadde startet som barn, reisen tilbake til min himmelske far” skriver Rypdal. 

På en levende måte beskriver Inger Lise sitt personlige sterke møte med Guds kraft i en menighet i Oslo, og de forandringer dette har ført til. ”Jeg har bedt Gud gi meg et nytt liv, et nytt hjerte og en ny ånd, og det har jeg fått. Ingen ting er som før, alt er blitt nytt, og hva skulle til? Jo, bare det at jeg sa ja takk til Jesus, og til det livet Han hadde klart for meg” forklarer hun. 

”Ingen tvil om at Han skal få full styring over mitt liv; jeg har prøvd sjøl å ta kontroll og hatt Jesus ute på fløyen, men det begynner ikke å skje noe før han tar over” konkluderer artisten. 

Boka anbefales som gave til søkende venner, og kan bestilles her. Den fins både som lydbok og innbundet bok.

 

Bildet hentet fra tv2.no