faith.jpg
 

 

Rolland og Heidi Bakers historie er gripende, motiverende, utfordrende og ikke minst trosstyrkende.

 
 

Helt fra Rolland og Heidi, fra California, giftet seg i 1980 har de vært brennende opptatt av at mennesker skulle bli kjent med Jesus. To uker etter bryllupet brukte de alle pengene de hadde til to enveisbilletter til Indonesia. I sju år reiste de rundt i Asia og forkynte med dans og drama, og så tusener ta imot Jesus. Etter et par år blant de fattigste i slummen i Indonesia, fikk de 48 timer til å forlate landet.

Blant gangstere i Hong Kong
Da flyttet de til Hong Kong med klar beskjed fra Herren: ”Sett dere i parken og lær kantonesisk av menneskene der.” Igjen flyttet de til slummen - med to barn - i et mørkt og skittent rom i et av verdens mest overbefolkede byområder. ”Ikke en gang de fattigste rundt oss ville ha det. Det var lite, uten maling, innlagt vann eller elektrisitet.” Naboene deres var prostituerte og gangstere. Etter fire år der, var Heidi så syk at hun ikke greide mer.

Fellesskap for utslåtte i London
I 1991 flyttet familien til London for å ta hver sin doktorgrad i teologi. Igjen drev Guds kjærlighet dem til ut til de fattige. ”På dagtid brynte vi oss på det de mest prominente teologiske hjerner hadde å servere. På kvelden var vi ute blant de fattige vi fant av de fortapte får, hjemløse som krøp sammen i portrom, under broer, i pappesker og telt langs The Strand og Themsen. Her startet de et kristent fellesskap blant de ensomme og utslåtte.

Til et av verdens fattigste land
Etter at Heidi hadde fullført sin doktoravhandling i systematisk teologi ved King’a College i 1995, flyttet hun til Mosambik. Snart kom familien etter, og eventyret kunne begynne. Her er starten, fortalt av Rolland: ”Heidi! Ropte jeg. ”Har du lyst på en misjonsmark? Hør på dette! I Mosambik sprenger de Røde Kors-biler i lufta!” Jeg satt med et nummer av Time Magazine og leste om borgerkrigen i det afrikanske landet. At det gikk an å gjøre noe slikt, var nesten ikke til å tro. ”Å!” ropte hun tilbake. ”Dit drar vi! De trenger hjelp!”

Ti tusen menigheter
Enda en gang begynte ekteparet Baker blant de aller fattigste – på søppeldynga. Under umenneskelige forhold har familien fått oppleve at titusener av mennesker har fått sine liv forandra ved Guds overnaturlige hjelp. Det er nå ti tusen menigheter i nettverket Heidi og Rolland leder i Sørøst-Afrika. Over en million mennesker har tatt imot Jesus, 7000 hjemløse barn har fått en ny framtid og mektige mirakler har skjedd. Alt dette har sprunget ut av Guds overveldende kjærlighet, erfart og formidlet ut i et nært forhold til Den hellige ånd. ”Jeg kjenner ikke til noe annet arbeid som er så rent og så motivert av Guds hjerte” skriver den Randy Clark, som leder bevegelsen Global Awakening.

Grensesprengende og gripende
”Gud vil i sin herlighet la sitt nærvær strømme inn i mennesker, og det i den grad at hele nasjoner blir forvandlet” skriver ekteparet. De vet hva de snakker om! Historien om hvordan Bakers og deres medarbeidere greide å snu tragedier og naturkatastrofer til å formidle Guds kraft og kjærlighet til tusener, er grensesprengende og gripende. Alltid nok er et overbevisende, moderne dokument om hva Gud kan utrette gjennom mennesker som er villige til å gå hele veien med ham. De som ikke blir bevega av denne boka, må være laga av stein. 

Mer info
Boka er gitt ut på Prokla-Media forlag, er på 218 sider og koster 178 kroner. Hvis den ikke er utsolgt, vil jeg tro den fins i alle kristne bokhandlere.

Det kan også nevnes at det ligger flere interessante dokumentarer og intervjuer på Youtube om Bakers og arbeidet i Mosambik.